Kaprun i Zell am See – idealna kombinacija za zimu

Skijanje Zell am See i Kaprun

Doživite aktivan odmor između glečera, planine i jezera i radujte se u isto vreme fantastičnom pogledu, fantastičnim aktivnostima i opuštajućim atrakcijama u regiji Zell am See-Kaprun u Austriji. Bilo da birate vaš odmor tokom letnjih meseci ili zimi, kada je aktivna skijališka sezona, grad Zell am See biće pravi izbor za vas.
Grad Zell am See nalazi se u podnožju planine i na obali jezera u neposrednoj blizini glečera. Na poluostrvu, koji se sastoji od potoka Schmittenbach, grad se prostire uz jezero Zell.

Zell am See

zell am seeTrijumf turizma u Zell am See obeležen je izgradnjom železničke pruge kroz Zell am See 1875. godine. Ova prometna veza otvorila je važnu vezu između grada i regije, poznatog kao dragulj reljefa između planine i jezera.
Grad je nosio ime “Zell am See” od 1810. godine i dom je oko 9.900 stanovnika danas. Mnogo više “privremenih” stanovnika smesti se u sam grad tokom turističke sezona koja je zimi.
Dugi niz godina, zimski sportovi i posebno za skijaše glavni su razlozi za putovanje u Zell am See. Čist vazduh, a posebno kristalno čista voda jezera Zell i kvalitet pitke vode, učinili su grad na jezeru Zell sve više i više popularniji kod ljubitelja skijanja.
Žičara Schmittenhöhe legendarna je i na samo nekoliko minuta udaljena je od obale jezera. Moderna gondola u Porsche dizajnu vodi vas uzbrdo do planine – Schmittenhöhe. Grad Zell am See nalazi se na obroncima Schmittenhöhea, pružajući širok spektar mogućnosti skijanja.
Skijaške staze vode vas direktno sa planine u grad, a pešačke staze počinju više ili manje iza pešačke zone. Pogled sa Schmittenhöhea u grad Zell am See i jezero Zell je legendaran i za mnoge je glavni razlog za odmor iz snova.
Zell am See nije samo prirodna regija u neposrednoj blizini jezera i planine, ona je takođe idealno mesto za urbani njuh, sofisticirani šoping i kulinarske specijalitete. Grad ima dugu istoriju, a mnoge romantične stare kuće govore o istoriji ovog grada.
Moderne radnje zamenjuju se tradicionalnim suvenirnicama i robnim kućama. Tradicionalna gostoljubivost i moderni restorani idu ruku pod ruku. Noćni život sa čudesnim kolibama na planini, oduševiće i one najzahtevnije goste. Dobra hrana, piće u dobrom društvu, zabava je najbolje što ova regija nudi, nakon velikog broja staza za skijanje.
Vazduh je čist, vidici su prelepi, a prvi sneg na vrhovima Hohe Tauernja nudi divan kontrast plavetnilu neba. Sezona na stazama “Kitzsteinhorn” i “Schmittenhöhe” dovodi veliki broj ljubitelja skijanja zimi.

Kaprun

kaprun

U blizini Zell am See-a nalazi se glečer Kaprun. Do njega možete doći i autobusom koji vozi iz Zell am See-a. Do vrha skijališta Kaprun će vas izvući gondola na čak 3203 metara nadmorske visine, a gore vas očekuju 41 kilometar staza i 17 ski liftova (više informacije pronađite ovde). Kaprun je popularan i iz razloga što sezona traje duže nego na nekim drugim skijalištima, jer zbog visine duže se zadržava sneg i niska temperatura.

U poslepodnevnim časovima možete se opustiti u toplim spoljašnjim bazenima i saunama u Tauern Spa u Kaprunu. Ovo mesto će vas opustiti nakon skijanja, a decu zabaviti. Cena ulaznice za spa i saune za 3 sata je 21.5 evro radnim danom, a 24 evra vikendom, dok je za decu cena karte 50% jeftinija. Za ostale cene i detaljnije informacije možete posetiti sajt hotela Tauern Spa.

via GIPHY

Ukoliko želite da provedete zimski odmor u ovom mestu, nećete pogrešiti. Vratićete se svojoj kući prepuni utiscima, još ako nađete jeftine avio karte za ovu regiju, vaš doživljaj će biti upotpunjen.

This entry was posted in Austrija. Bookmark the permalink.